شیائومی 11T پرو، پرچمدار اقتصادی دیگری از شیائومی است که با ایستادن بر شانهی می ۱۱، ارائهی قدرتمندی از یک گوشی بالارده را به نمایش میگذارد. با بررسی شیائومی 11T پرو همراه ما باشید.
شیائومی را بهعنوان شرکتی میشناسیم که هر سال گوشیهای متعدد و متنوعی را در ردههای قیمتی مختلف روانهی بازار میکند. با وجود چنین تنوعی، چینیها برای سر و سامان دادن به نامگذاری یا اصطلاحا برندینگ خود، چند ماه پیش اعلام کردند که برند «می» را بازنشسته و از این پس گوشیهای هوشمندشان را فقط با نام شیائومی به بازار عرضه خواهند کرد. سری شیائومی 11T که اواخر تابستان امسال معرفی شد نیز از همین روند نامگذاری پیروی میکند.
مجموعهی گوشیهای Xiaomi 11T با دو مدل ۱۱ تی و ۱۱ تی پرو بهفروش میرسند. مدل پرو با تراشهی اسنپدراگون ۸۸۸ و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی OLED از جنبههای سختافزاری به دیگر پرچمدار اقتصادی شیائومی یعنی می ۱۱ آی شباهت دارد؛ اما از نظر کیفیت ساخت و طراحی، خود را با قدرت بیشتری به ردهی پرچمدارها نزدیک میکند. با چنین وصفی، شاید سؤال اصلی اینجا باشد که شیائومی با ۱۱ تی پرو چه هدفی را در بازار دنبال میکند. با بررسی شیائومی ۱۱ تی پرو همراه زومیت باشید تا با نگاهی دقیق به عملکرد گوشی جدید شرکت چینی، پاسخی برای این سؤال بیابیم.
طراحی و کیفیت ساخت شیائومی 11T پرو
شیائومی ۱۱ تی پرو با خمیدگی پنل پشت و ماژول دوربین برآمده، المانهای طراحی سایر گوشیهای نسل ۱۱ شرکت چینی را به ارث برده است. با ابعادی برابر ۸٫۸ × ۷۶٫۹ × ۱۶۴٫۱ میلیمتر و وزن ۲۰۴ گرم، پرچمدار اقتصادی چینیها چندان سبک بهحساب نمیآید، از طرف دیگر برای دسترسی به تمام نواحی نمایشگر، باید حتماً از دو دست کمک بگیرید یا گوشی را به دفعات در دستتان جابهجا کنید.
نمایشگر ۶٫۶۷ اینچ در پنل جلو، حاشیههای باریکی دارد و ۸۵ درصد از فضا را به خود اختصاص میدهد. حفرهی دوربین سلفی نیز مثل همیشه بالای نمایشگر جای داشته و اسپیکر مکالمه نیز در حاشیهی بالای نمایشگر قرار دارد. برای محافظت بیشتر، شیائومی روی نمایشگر OLED گوشی را با گوریلا گلس Victus پوشانده است.
شیائومی از رسوم طراحی گوشیهای ردهبالا پیروی کرده و پنل پشت ۱۱ تی پرو را با شیشه پوشانده است که به زیبایی دستگاه میافزاید، اما از سوی دیگر باعث سر خوردن گوشی از دست و نمایان شدن اثر لک و چربی روی آن میشود. هر دو مدل خانوادهی 11T در سه رنگ خاکستری، سفید و آبی آسمانی راهی بازار شدهاند. تجربهی ما از کار کردن با مدل آبی نشان میدهد که با وجود روشن بودن رنگ پنل پشت، بازهم اثر چربی روی سطح شیشهای تا حدی نمایان میشود.
ماژول دوربین مستطیلی ۱۱ تی پرو با حاشیههای خمیده در بخش بالای پنل پشت جای گرفته و دو سطحی است. سطح اول، فلش سهگانهی LED و میکروفن سوم را میزبانی میکند و سطح دوم ماژول بهعنوان محل قرارگیری حسگرهای دوربین، روی سطح اول جای داشته و طبعا ضخامت بیشتری هم دارد. چنین چینشی علاوهبر اینکه لق خوردن گوشی روی سطوح را در پی دارد، باعث میشود ذرات گرد و غبار و پرز در حاشیههای ماژول دوربین جمع شود.
درحالیکه شیائومی میگوید از شاسی فلزی برای بدنهی ۱۱ تی پرو بهره برده، روکش فریم از جنس پلاستیک است و طراحی مات و خمیدهای دارد. برخلاف مدلهای سفید و آبی آسمانی، بدنه و فریم شیائومی ۱۱ تی پرو در مدل خاکستری، رنگ یکسانی دارند. قسمتهای بالا و پایین فریم برعکس کنارهها براق و تخت هستند. بخش پایین فریم درگاه سیمکارت، میکروفن مکالمه، درگاه USB 2.0 Type-C و یکی از اسپیکرهای اصلی را میزبانی میکند. درگاه سیمکارت میتواند میزبان دو سیمکارت نانو باشد.
شیائومی روی قسمت بالای فریم را با پوشش شیشهای پوشانده و میکروفن حذف نویز و اسپیکر دوم را زیر این پوشش تعبیه کرده است. نکتهی عجیب اینکه اطراف پوشش شیشهای کمی تیز است و در زمان لمس حس چندان خوبی منتقل نمیکند.
دکمههای تنظیم صدا و پاور در سمت راست فریم قرار دارند تا سمت چپ فریم کاملاً خالی بماند. با وجود اینکه تی ۱۱ پرو به نمایشگر OLED مجهز است، اما از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر خبری نیست و برای باز کردن قفل نمایشگر با استفاده از اثر انگشت، باید کلید پاور را لمس کنید. عملکرد و سرعت حسگر بسیار خوب است و محل قرارگیری آن باعث میشود بهراحتی دردسترس قرار داشته باشد.
شیائومی ادعا میکند که ۱۱ تی پرو به واسطهی دریافت گواهی IP53، دربرابر گرد و غبار و پاشش قطرات آب مقاوم است.
صفحه نمایش و اسپیکر شیائومی 11T پرو
نمایشگر OLED شیائومی 11T پرو با ابعاد ۶٫۶۷ اینچ، تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسلبراینچ را با رزولوشن +FHD یا ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر عریض ۲۰:۹ ارائه میکند. صفحهنمایش ۱۱ تی پرو از نرخ نوسازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند و بنا به دلخواه خودتان میتوانید از منوی تنظیمات یکی از این دو گزینه را انتخاب کنید. متأسفانه از نرخ نوسازی تطبیقی خبری نیست و همین موضوع باعث میشود که با انتخاب نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، مصرف باتری نیز افزایش پیدا کند.
نرخ نمونهبرداری لمسی در بیشترین حالت به ۴۸۰ هرتز میرسد تا فرامین لمسی با سرعت هرچه بیشتر اجرا شوند. شیائومی میگوید که روشنایی نمایشگر در حالت خودکار به ۸۰۰ نیت میرسد و با وجود پشتیبانی از استاندارد +HDR10 و Dolby Vision، شیائومی ۱۱ تی پرو میتواند محتوای HDR را با روشنایی بیشینهی ۱۰۰۰ نیت نمایش دهد.
طبق آزمایشهای زومیت، در حالت تنظیم دستی و در صورتی که اسلایدر روشنایی روی ۱۰۰ درصد باشد، نمایشگر شیائومی ۱۱ تی پرو میتواند به روشنایی بیشینهی ۶۳۷ نیت دست پیدا کند. با فعالسازی حالت خودکار، روشنایی نمایشگر در اندازهگیریهای زومیت به ۸۰۵ نیت رسید که ۲۰ درصد کمتر از عدد ادعاشده از سوی شیائومی است. توجه داشته باشید که ما برای دستیابی به روشنایی خودکار ۸۰۵ نیت، ناچار به گرفتن سه چراغقوه بهسمت حسگر تشخیص نور محیطی ۱۱ تی پرو شدیم؛ درحالیکه باقی پرچمدارها با یک چراغقوه به بیشینهی روشناییشان دست مییافتند. در هر صورت ۱۱ تی پرو زیر نور آفتاب خوانا خواهد بود؛ اما نه بهاندازهی پرچمدارهای OLED دیگر.
همانطور که از نمایشگرهای OLED انتظار میرود، رنگ مشکی بهدلیل خاموششدن نور پیکسلها در این پنل بسیار عمیق است تا کنتراست به بینهایت برسد. در حالتی که اسلایدر روشنایی روی صفر درصد باشد، نمایشگر شیائومی ۱۱ تی پرو حدود ۲٫۳ نیت روشنایی تولید میکند، بدینترتیب خیالتان از بابت کار با گوشی در محیطهای تاریک راحت خواهد بود؛ البته اگر پروفایل رنگی را روی حالت Standard قرار دهید.
بهرسم سایر گوشیهای شیائومی، ۱۱ تی پرو هم از سه پروفایل رنگی Vivid، Saturated و Standard و یک حالت Advanced Settings بهره میبرد. حالت Vivid فضای رنگی وسیع DCI P3 را بهصورت کامل با دقت رضایتبخشی پوشش میدهد؛ اما رنگهای تولیدشده سرد هستند. همین موضوع برای پروفایل Saturated نیز صدق میکند، با این تفاوت که رنگهای پروفایل Saturated همواره بهصورت اشباعشده نمایش داده میشوند.
در صورتی که بتوانید از فضای رنگی وسیعتر DCI P3 چشمپوشی کنید، پروفایل Standard میتواند در فضای sRGB دقیقترین رنگها را با خنثیترین دما و کمترین خطا به شما ارائه کند؛ البته در صورتی که علاقهمند باشید میتوانید دمای رنگها را در هر سه پروفایل به دلخواه خودتان هم تنظیم کنید.
برای کاربرانی که به شخصیسازی هرچه بیشتر پروفایل رنگی گوشی خود اهمیت میدهند، تنظیماتی که در حالت Advanced ارائه میشود تا حد زیادی راضیکننده خواهد بود. با وارد شدن به منوی تنظیمات حالت Advanced میتوان علاوهبر انتخاب بین فضاهای رنگی Original (در این حالت فضای رنگی به صورت خودکار و براساس کالیبراسیون رنگی تنظیم میشود)، DCI P3 و sRGB، سطح رنگهای RGB، غلظت رنگها، Hue، کنتراست و گاما را نیز تغییر داد.
اسپیکرهای قدرتمند هارمان کاردن، بدون شک یکی از نقاط قوت گوشی شیائومی ۱۱ تی پرو به شمار میآید. حجم صدای اسپیکرهای ۱۱ تی پرو فوقالعاده است؛ بهطوریکه میتوانید در فضای خانه و برای چند نفر موسیقی پخش کنید. تفکیک صداها بهویژه برای سازهای الکترونیک بهخوبی انجام میشود و بیسها کوبنده هستند. اگر بخواهید با اسپیکرها به پادکست یا کتاب صوتی گوش کنید، ۱۱ تی پرو شما را ناامید نخواهد کرد.
نرم افزار و تجربه کاربری شیائومی 11Tپرو
شیائومی ۱۱ تی پرو با پوستهی اختصاصی MIUI 12.5 مبتنیبر اندروید ۱۱ به بازار عرضه میشود. علاوهبر اپلیکیشنهای گوگل و برخی ابزارهای کاربردی، خوشبختانه اپهای متفرقهی زیادی بهصورت پیشفرض روی گوشی نصب نشدهاند و بسیاری از همین برنامهها را نیز میتوان بهراحتی حذف کرد. شیائومی قول ۳ آپدیت قطعی سیستمعامل را برای ۱۱ تی پرو داده و قرار است تا ۴ سال بهروزرسانیهای امنیتی نیز برای آن منتشر کند.
تمام قابلیتهای آشنای MIUI 12.5 که پیشتر روی سایر گوشیهای شیائومی دیده بودیم در ۱۱ تی پرو هم وجود دارند. ازآنجاکه بهروزرسانی MIUI 12.5 طی چند ماه اخیر برای گوشیهای شیائومی منتشر شده است، بهنظر میرسد حداقل تا پایان امسال نباید انتظار از راه رسیدن نسخهی جدید MIUI بر پایهی اندروید ۱۲ را داشته باشیم.
عملکرد،عمر باتری، و تجربه بازی شیائومی 11T پرو
بدون شک نقطهی قوت شیائومی ۱۱ تی پرو قلب تپندهی آن، اسنپدراگون ۸۸۸ است. تراشهی پرچمدار کوالکام با فرایند ساخت ۵ نانومتری سامسونگ تولید میشود و یکی از نقاط اشتراک ۱۱ تی پرو با همخانوادههایش می ۱۱ و می ۱۱ آی به حساب میآید. تراشهی اسنپدراگون ۸۸۸ از آخرین استانداردهای ارتباطی پشتیبانی میکند و علاوه بر اتصال 5G دو بانده، وایفای ۶ و بلوتوث ۵٫۲ را نیز دراختیار قرار میدهد.
بخش CPU-ی اسنپدراگون ۸۸۸ از هشت هستهی پردازشی تشکیل میشود که با چینش ۴ + ۳ + ۱ در کنار هم قرار گرفتهاند. با وجود یک هستهی قدرتمند ۲٫۸۴ گیگاهرتزی Cortex-X1، سه هستهی Cortex-A78 با فرکانس بیشینهی ۲٫۴۲ گیگاهرتز و چهار هستهی کم مصرف Cortex-A55 با فرکانس بیشینهی ۱٫۸۰ گیگاهرتز، پردازندهی مرکزی اسنپدراگون ۸۸۸ قدرت پردازشی قابلتوجهی را ارائه میکند.
اسنپدراگون ۸۸۸ برای پردازشهای گرافیکی از ماژول Adreno 660 استفاده میکند که میتواند به فرکانس بیشینهی ۸۴۰ مگاهرتز دست پیدا کند تا در پردازشهای مبتنیبر GPU، با اختلاف قابل توجه ۴۳ درصدی از پردازندهی گرافیکی اسنپدراگون ۸۶۵ پیشی بگیرد.
شیائومی 11T Pro در سه پیکرهبندی ۸ | ۱۲۸، ۸ | ۲۵۶ و ۱۲ | ۲۵۶ گیگابایت بهفروش میرسد که رم و حافظهی ذخیرهسازی در تمام این نسخهها به ترتیب از نوع LPDDR5 و UFS 3.1 هستند. متأسفانه شیائومی ۱۱ تی پرو فاقد درگاه کارت حافظهی microSD است؛ بنابراین امکان ارتقای حافظهی ذخیرهسازی دستگاه برای کاربران وجود نخواهد داشت. براساس بررسیهای ما، با اینکه می ۱۱ آی نیز از حافظهی ذخیرهسازی UFS 3.1 استفاده میکند، اما شیائومی ۱۱ تی پرو از همخانوادهی خود عملکرد بسیار بهتری نشان میدهد.
نتایج عملکرد شیائومی ۱۱ تی پرو در بنچمارکها نشان میدهند که پرچمدار اقتصادی چینیها در برخی موارد از می ۱۱ آی بهتر عمل میکند، اما در بعضی بخشها نیز پشت سر همخانوادهی ارزانقیمتتر خود قرار میگیرد. شیائومی ۱۱ تی پرو در آزمون عملکرد کلی PCMark، حدود ۳ درصد بهتر از می ۱۱ آی عمل میکند و آزمونهای GPU و شبیهسازی بازی را نیز با نتایج بسیار نزدیک به آن پشت سر میگذارد.
شیائومی برای شارژ باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی ۱۱ تی پرو، شارژر عظیم ۱۲۰ واتی را درون جعبه به کاربران ارائه میکند که میتواند با وجود فناوری هایپرشارژ شیائومی، باتری را بین ۱۸ تا ۲۰ دقیقه از صفر تا ۱۰۰ درصد شارژ کند. برای سنجش عمر باتری و شارژدهی شیائومی ۱۱ تی پرو، تمام گزینههای ارتباطی را قطع و با تنظیم روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت و انتخاب نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، آزمونهای متداول زومیت را روی گوشی اجرا کردیم.
باتوجه به نتایجی که در آزمونهای شارژدهی به دست آوردیم، شیائومی ۱۱ تی پرو میتواند با یک بار شارژ، ویدیوی معیار زومیت را به مدت ۱۸ ساعت و ۱۰ دقیقه پخش کند که عملکردی در حد و اندازههای رقبای همقیمت به حساب میآید؛ اما حدود ۳ ساعت کمتر از می ۱۱ آی است.
شیائومی ۱۱ تی پرو میتواند در کاربریهای روزمره مثل وبگردی و گشتوگذار در شبکههای اجتماعی، حدود ۱۰ ساعت شارژدهی داشته باشد؛ یعنی در صورتی که روزی ۵ ساعت از گوشی استفاده میکنید، یکونیم تا دو روز از شارژ مجدد ۱۱ تی پرو بینیاز خواهید بود.
دوربین شیائومی 11T پرو
شیائومی ۱۱ تی پرو از ترکیب سهگانهی واید + اولتراواید + ماکرو بهعنوان مجموعهی دوربین پشتی سهگانه استفاده میکند؛ بنابراین از دوربین تلهفوتو برای انجام بزرگنمایی یا ثبت عکسهای پرتره خبری نیست. در ادامه بهصورت مختصر با هریک از دوربینهای پشتی بههمراه دوربین سلفی آشنا خواهیم شد.
دوربین اصلی یا واید شیائومی ۱۱ تی پرو از حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی HM2 ساخت سامسونگ با ابعاد 1/1.52 اینچ و پیکسلهای ۰٫۷ میکرومتری بهره میبرد که حدود ۱۵ درصد از حسگر بهکاررفته در Mi 11 کوچکتر است. این حسگر را لنزی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و فاصلهی کانونی ۲۶ میلیمتر همراهی میکند و از لرزشگیر اپتیکال تصویر نیز در آن خبری نیست.
حسگر HM2 از فیلتر رنگی Nonacell استفاده میکند؛ یعنی هرکدام از رنگهای RGB با ترکیب ۹ پیکسل مجاور تولید میشوند. بااینحساب، دوربین واید در حالت پیشفرض عکسهایی با دقت ۱۲ مگاپیکسل میگیرد که ابعاد پیکسلهای آن ۲٫۱ میکرومتر است؛ البته میتوانید در منوی دوربین با انتخاب گزینهی ۱۰۸ مگاپیکسل، عکسها را با رزولوشن بومی حسگر ثبت کنید.
دوربین اولتراواید از حسگر ۸ مگاپیکسلی IMX355 ساخت سونی با ابعاد 1/2.8 اینچ و لنز ۱۲۰ درجهای با گشودگی دیافراگم f/2.2 بهره میبرد. برای گرفتن عکسهای ماکرو نیز میتوانید روی دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 و فاصلهی کانونی ۵۰ میلیمتر حساب کنید. شیائومی ۱۱ تی پرو برای ثبت عکسهای سلفی نیز به حسگر ۱۶ مگاپیکسلی 1/3.06 اینچی ساخت شرکت OmniVision و لنز f/2.4 اتکا دارد.
با دوربین واید و اولتراواید شیائومی ۱۱ تی پرو میتوانید فیلمهای 4K با نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریمبرثانیه ضبط کنید. از سوی دیگر دوربین اصلی میتواند قابلیت فیلمبرداری 8K با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه را نیز در اختیارتان قرار دهد.
گسترهی دینامیکی عکسهای شیائومی ۱۱ تی پرو
هر دو دوربین اصلی و اولتراواید شیائومی ۱۱ تی پرو میتوانند در شرایط تاریک و روشن عکسهای خوبی بگیرند؛ البته دوربین اصلی تعادل بهتری بین نقاط پرنور و کمنور برقرار میکند و جزئیات تمام بخشها را تقریباً بهطور کامل حفظ میکند. هنگام عکاسی برای سنجش گسترهی دینامیکی عکسهای دوربین شیائومی ۱۱ تی پرو، اندکی با فعال شدن خودکار HDR به مشکل برخوردیم. باایناوصاف، به نظر میرسد در بعضی سناریوها باید خودتان بهصورت دستی HDR را فعال کنید.
جمع بندی و مقایسه شیائومی 11T پرو با سایر رقبا
شیائومی ۱۱ تی پرو با برچسب قیمتی نسبتاً مناسبش میتواند از بسیاری جنبهها در حد و اندازههای یک گوشی پرچمدار ظاهر شود. با در نظر داشتن مشخصاتی همچون نمایشگر ۱۲۰ هرتز OLED، تراشهی قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸، دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و شارژر عظیم ۱۲۰ وات، شیائومی ۱۱ تی پرو انتظاراتتان از یک گوشی بالارده را تا حد زیادی برآورده خواهد کرد.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.